Att du kikar in här. Det betyder antagligen att du menar allvar med att utveckla ditt team och att du är öppen för nya fräscha sätt att skapa framgång.
Jag tror på en utveckling långt bortom Powerpoints och fina ord. Mer ut på okänd mark, det är där det händer. Detta gäller framförallt om du vill skapa Psykologisk Trygghet där det handlar om att våga vara sårbar och gå utanför sin komfortzon. Övningarna som vi gör kan få dig att känna dig obekväm. Och det är helt i sin ordning. Att omfamna det obehagliga är en del av utvecklingen.
Du kommer inte till någon föreläsning, så om du förväntar dig att passivt sitta och lyssna, då är den här workshopen inget för dig.
Istället kommer vi att vara uppe på golvet och arbeta. Övningarna som vi gör river murar och bygger djupa relationer snabbt på ett nytt och fräscht sätt.
Vi stärker både enskilda individer och förvandlar grupper till välfungerande team där medarbetarna lyssnar nyfiket på varandra utan att döma, välkomnar varandras idéer, inte är rädda för misslyckanden och samarbetar mer effektivt utan att behöva konkurrera.
Vi skapar en kultur där vi vågar vara oss själva och där vi skapar psykologisk trygghet.
På att verkligen lyssna. Aktivt lyssnande är avgörande för att förstå våra kollegors erfarenheter och perspektiv.
Att lyssna är en viktig förmåga för att skapa välmående arbetsplatser och vi lyssnar inte så mycket som vi tror att vi gör.
För det mesta är vi mer fokuserade på att få fram vår egen ståndpunkt, och när vi inte pratar så lyssnar vi inte för att förstå utan för att svara.
Om vi vill skapa framgångsrika och välmående arbetsplatser behöver vi bli bättre lyssnare. Aktivt lyssnande är annorlunda och mer subtilt än vad du kanske har lärt dig tidigare. Det är inte att prata mindre, ställa fler frågor eller säga "hmmm" och upprepa vad den andra personen sa.
Det är snarare en grundläggande förändring i våra attityder. Att vara nyfiken på andra människors perspektiv, även när vi inte håller med, och vara villig att utforska deras berättelser innan vi avslöjar vår egna. Att lyssna är i grunden att vara ödmjuk och att inse att våra egna uppfattningar inte är fakta – vi har också ”blinda fläckar” och vi kan missa viktiga data.
Vi behöver släppa vårt behov av att ha rätt och vår naturliga tendens att tänka i antingen-eller-sätt. Vi måste arbeta med empati och vara nyfikna på hur andra ser på världen. Idén att omfamna nyfikenhet och utforska olika berättelser hjälper oss att skapa en positiv kultur som främjas av psykologisk trygghet, samarbete och kommunikation.
Ni får träna på en av de mest grundläggande färdigheter som behövs för att skapa en psykologiskt trygg miljö. Det handlar om att kommunicera genom närvaro, mod och autencitet.
Det handlar om att ta oss utanför vår komfortzon. Övningarna som vi gör kan få dig att känna dig obekväm. Och det är helt i sin ordning. Att omfamna det obehagliga är en del av utvecklingen.
Kommunikationen som vi talar om handlar inte bara om vad vi säger utan också om att bjuda in andra att bidra till samtalet, att vara ärlig om våra egna känslor och om att släppa vårt behov av att ha rätt eller vara perfekt.
Många gånger tenderar vi att tro att vi behöver ha alla svar och att det inte är ok att visa sina känslor på arbetsplatsen. Det är dags att lägga undan dessa begränsande övertygelser. För att skapa psykologisk trygga arbetsplatser så behöver vi kunna visa vår sårbarhet.
Utvecklingen sker när människor vågar släppa loss. När vi vågar ställa frågor, när vi vågar utmana, komma med idéer och erkänna våra misstag.
Konkurrenskraft skapas inte genom att vara som alla andra och innovation kräver steg i oprövad terräng, då är både misstag och misslyckanden oundvikliga.
Hur ni hanterar risker och misslyckanden har en enorm inverkan på den psykologiska tryggheten på våra arbetsplatser. Uppmuntrar ni att ta risker, eller dömer ni ut misslyckanden? Fokuserar ni på lärande, eller letar ni syndabockar? Att omfamna sina misslyckanden betyder inte att sänka standarden eller att inte kräva ansvar.
Istället innebär det att påskynda inlärningen och utveckla ärligare samtal och på så sätt uppnå ännu högre prestationer och bättre resultat.
Misslyckanden är en naturlig följd av experimenterande och att det ger en öppen diskussion, snabb inlärning och innovation.
Att skapa en ny kultur för att hantera misslyckanden är inte lätt. för det går emot vår natur. Vi vill undvika risker och vårt naturliga beteende är att dölja eller ignorera misstag. Vi behöver släppa taget om etablerade mönster och lära oss ett bättre sätt att hantera vår känslomässiga reaktivitet. Ju oftare vi övar på detta, desto mer blir det fastställt som vårt nya standardbeteende – tills det en dag blir en annan natur.
Vilken är den magiska ingrediensen i denna förvandling? Nyfikenhet! Vi behöver alla bli mer nyfikna på misslyckanden och vad vi kan lära av dem.
Hantera dina känslomässiga reaktioner genom att utveckla din psykologiska flexibilitet.
Som vuxna tror vi att vi alltid måste vara oslagbara, allvetande och starka. Och ändå, som alla andra i världen, är vi människor, med våra fel och brister.
Vi har känslomässiga reaktioner på vad som händer på jobbet, och om vi inte är mycket självmedvetna kan vi reagera på sätt som förringar den psykologiska tryggheten.
Föreställ dig ett scenario där någon ställer en utmanande fråga på ett möte, och en kollega blir synligt defensiv och svarar irriterande och syrligt.
I den snabba interaktionen har medarbetaren signalerat till hela teamet att detta inte är en trygg miljö. Personen som ställde frågan är sannolikt generad eller förödmjukad, och hen kommer utan tvekan att fundera både en och två gånger innan hen frågar igen.
Kollegor som befinner sig i rummet kommer också att vara tveksamma till att ställa en fråga eller komma med synpunkter. För att skapa en psykologiskt trygg miljö behöver
vi bli självmedvetna och lära oss att hantera våra reaktioner.
Det är viktigt att komma ihåg att att hantera våra reaktioner inte innebär att förneka att vi har känslor.
Behovet av inkludering och tillhörighet är grundläggande för oss som människor. Som art har vi utvecklats till att vara en del av ett samhälle. Hur kan vi möta detta behov av inkludering i en professionell miljö?
Genom att säkerställa att varje medlem i en organisation värderas, respekteras och accepteras för vem de är som individ; genom att uppmuntra alla att delta fullt ut i organisationen; och genom att erbjuda alla samma möjligheter.
Det finns en stor mängd forskning som visar att organisationer frodas och innoverar när de utnyttjar olika idéer och talanger. Men inkludering sker inte automatiskt när vi anställer en mångsidig arbetsstyrka.
Vi måste medvetet bygga inkluderande kulturer där idéer och talanger kan blomstra. Att förändra en kultur innebär att förändra hur vi beter oss och interagerar. Genom att bygga in inkluderande ritualer i vår vardagliga interaktion och genom att vara konsekventa med dessa ritualer kan vi bygga en kultur där alla hörs, ses och respekteras.
Är du redo att se resultatet av vår workshops i ditt team? Hör av dig!
Thank you for getting in touch!
One of our colleagues will get back to you shortly.
Have a great day!